Despre noi

Ce vrem noi să facem

Ne dorim o interpretare artistică a cărţii, felul în care credem noi ca ar putea arăta lumea Abaţiei și încă ceva în plus, genul de bandă desenată pe care chiar noi, pasionaţi de SF și de benzi desenate, am citi-o cu plăcere.

Ideea proiectului a venit spontan, de la o discuție despre benzi desenate și cărți SF. Apoi, au fost discuții mai lungi, planuri, idei, care ne-au dus la întâlnirea cu autorul cărții, Dan Doboș, căruia i-a plăcut ideea proiectului și ne-a permis sa folosim subiectul romanului ca tema a revistei BD.

Ne dorim să facem o bandă desenată 100% românească și să participăm la reanimarea fenomenului în țara noastră. Revista de bandă desenată Abația va avea 30 de pagini color și va apărea o dată la două luni.

Ne propunem sa îi aducem pe cititorii de SF aproape de benzile desenate, și pe cititorii de comics mai aproape de sfera SF.

 

De ce o banda desenată după romanul Abația?

Pentru ca Abația este un roman românesc :). Pe deasupra, este și SF (iar cei care au iniţiat proiectul acesta sunt devoratori de literatură SF) și este considerat de critică și de cititorii de literatură SF cel mai bun roman science fiction românesc. A fost recompensat în anul 2003 cu premiul Vladimir Colin pentru “Cel mai bun roman SF al anului 2002”, a fost nominalizat la premiul pentru “Cel mai bun roman SF european” în cadrul Convenţiei Europene de science fiction din 2006 și a fost tradus în Statele Unite ale Americii în 2010 (da, are multe premii și, în plus, nouă ne și place tare mult).

 

Echipa proiectului Abația

Este un proiect inițiat de doi ingineri pasionați de literatura SF și benzi desenate, Manuel și Bogdan :). Lor li s-au alăturat un artist grafic (numai asta visează, numai asta pictează), un scenarist (are întotdeauna cuvintele magice la el), și un colorist (culorile sunt sub comanda sa).