Kinjal


  • kindjal, s. n., pumnal ceremonial folosit de călugării ordinului Sfântul Augustin cel Nou. Compus dintr-un aliaj rar găsit pe Terra, legenda din spatele pumnalului de kindjal spune că a fost arma cea mai puternică a Sfântului Augustin în lupta sa împotriva Imperiului.

Kinjal


  • quint, s. m. războinici de elită ai Imperiului. Loiali Împăratului, quinții sunt generali, spioni și asasini.

Kinjal


  • Planetă Agricolă, s. f. planetă care hrăneste un sector al Imperiului. Ordinul Sfântului Augustin cel Nou este responsabil cu însămânțarea acestor planete. Populația este compusă exclusiv din clone create de ordinul religios.

Kinjal


  • diziliu, s. n. sursă de energie descoperită de astronomi pe un asteroid ce s-a prăbușit pe lună. Această sursă de energie a fost primul combustibil folosit în călătoria spațială.

Kinjal


  • Confesiuni, cronică scrisă de N’Gai Loon, unul din marii războinici ai Imperiului și maestrul quinților. În această lucrare, Loon discută procesele la care sunt supuși quinții în timpul antrenamentelor și îndoctrinării. De asemenea, “Confesiuni” mai conține eseuri filozofice despre natura statului, ideea frumosului și rolul religiei în Imperiu. Considerată una din cele mai importante lucrări literare scrise vreodată în Imperiu, “Confesiuni” a fost lăudată pentru teorii, idei și stil.